Elektrische scooter zakelijk leasen

Lease zakelijk een elektrische scooter en bedenk je eens van welke problemen je af bent die je hebt als je een auto van de zaak hebt: in de file staan, parkeergeld betalen en die dure bijtelling. Met een zakelijke elektrische scooter ben je bovendien veelal mobieler en daardoor sneller bij je klanten. Zo houd je meer tijd over om geld te verdienen. En wees eens eerlijk: dat willen we toch allemaal? Lease daarom nu de Coolrider: de ultieme elektrische scooter.

Gezien in de

de-telegraaf-logo
autovisie-logo
noordhollands-dagblad-logo
Elektrische scooter zakelijk leasen

Coolrider elektrische scooter

De Coolrider is een unieke en moderne mix van scooter en step, die -mits volledig opgeladen- zo’n 50 tot 60 kilometer meegaat. Deze elektrische scooter haalt een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Dat betekent zelfs dat je geen helm hoeft te dragen; hoewel het vanwege veiligheidsredenen altijd beter is om het wel te doen. Al deze specificaties maken de Coolrider tot ideaal vervoersmiddel om te gebruiken als particulier, maar ook zeker als eigenaar van een bedrijf.

Geen BPM met elektrische scooter

Er zijn talloze voordelen om de scooter zakelijk te leasen en vervolgens de scooter op je bedrijfsnaam te zetten. Bij auto’s heb je te maken met bijtelling op basis van de catalogusprijs. Dit kan soms hoog in de kosten lopen. Bij scooters heb je hier echter niet mee te maken. Ook betaal je geen BPM, geen wegenbelasting en zijn de kilometers onbelast. Kosten die je maakt voor elektrische scooters zijn echter voor onder meer zzp’ers aftrekbaar. Zo krijg je de btw terug, maar zijn ook de kleding en accessoires die je ervoor aanschaft –binnen bepaalde grenzen- aftrekbaar van de inkomsten. Die kun je zelfs ook in de lease voor je elektrische scooter meenemen. Over deze voorwaarden informeren wij je bij Coolrider uiteraard graag.

Elektrische scooter zakelijk leasen
Elektrische scooter zakelijk leasen

Investeringsaftrek voor elektrische scooter

Bovendien kun je in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, als je de elektrische scooter zakelijk aanschaft. Dit heeft alles te maken met de gereduceerde CO2-uitstoot van deze scooter. Normale viertakt brommers worden steeds meer geweerd uit steden, omdat ze vervuilen en lawaai maken. Dat doet de Coolrider niet: die is stil en milieuvriendelijk. Het rijden met elektrische scooters wordt daarom gestimuleerd door de overheid; hierdoor zijn er regelingen beschikbaar als je zakelijk een elektrische scooter wilt rijden. Denk bijvoorbeeld aan de milieu-investeringsaftrek van zo’n 14 procent, over 50 procent van de aanschafwaarde. Naast de genoemde aftrekposten, is de elektrische scooter ook nog eens sneller afgeschreven. In het eerste jaar kan dat oplopen tot wel 75 procent. Zeer aantrekkelijk dus om te investeren in een elektrische scooter als (zelfstandig) ondernemer.

Scooter zakelijk leasen voor werknemers

Wil je de elektrische scooter zakelijk leasen voor je werknemers, zijn er ook voordelen ten opzichte van een auto. Een werknemer kan namelijk zonder financiële consequenties gebruikmaken ervan. Zo zijn alle zakelijke ritten en woon-werkverkeer fiscaal onbelast. En als de werknemer besluit om ook als particulier de elektrische scooter te gaan gebruiken voor privéritten, dan hoeft er geen bijtelling bij te komen. Wel zou de werknemer een zakelijke kilometerprijs moeten vergoeden aan zijn werkgever. Daarvoor is het uiteraard handig om de kilometers bij te houden.

Elektrische scooter zakelijk leasen

Bedrijfslogo op elektrische scooter

Natuurlijk kun je een elektrische scooter van de zaak ook voorzien van een mooi bedrijfslogo. Op die manier wordt de ultramoderne en zuinige Coolrider ook nog eens hét uithangbord voor jouw onderneming. Je toont namelijk niet alleen het logo van je onderneming, maar laat ook zien dat je als bedrijf aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doet. En wie wil nou in de tijden dat het woord klimaatverandering niet uit het nieuws valt te slaan, niet laten zien dat hij daaraan denkt?! Juist nu is het belangrijk om deze milieubewuste kant van je bedrijf te laten zien. In die zin is de zakelijke aanschaf van een elektrische scooter ook een tactische zet voor het werven van nieuwe klanten en uiteraard het behoud ervan. Of je ‘m nou direct koopt of zakelijk leaset.

Particulier elektrische scooter leasen

Niet alleen ondernemers kunnen terecht bij Coolrider voor het leasen van een elektronische scooter. Waar zij zakelijk leasen, kunnen particulieren echter ook gebruikmaken hiervan als zij niet in een keer beschikken over het aanschafbedrag maar toch graag over een elektrische scooter als de Coolrider zouden willen beschikken. Om als particulier een elektrische scooter te leasen, kun je echter niet gebruikmaken van alle aantrekkelijke regelingen die voor ondernemers wel beschikbaar zijn. De particuliere lease is er echt voor mensen die niet in een keer de Coolrider kunnen betalen. Uiteraard willen we ook deze klanten tegemoetkomen met een aantrekkelijk lease voor particulieren. Zodat ook zij kunnen genieten van alle voordelen van een elektrische scooter.

Als je wel ondernemer bent, maar niet veel zakelijke kilometers maakt, kun je ook overwegen om de lease niet zakelijk maar particulier te doen. Je kunt dan de zakelijke kilometers die je met je privéscooter hebt gereden tegen 0,19€ per kilometer verrekenen met je winst of declareren bij je eigen bedrijf. Zo zijn er allerlei manieren waarop je toch kunt rijden met een elektrische scooter van Coolrider.

Elektrische scooter zakelijk leasen

Samengevat: lease zakelijk een elektrische scooter!

Samenvattend zijn er een hele hoop redenen waarom je als grotere ondernemer of zzp’er ervoor zou kiezen om een elektrische scooter te leasen. Naast alle praktische voordelen dat je zeker binnen stadsgrenzen sneller je klanten bereikt en dus ook je omzet, niet te maken hebt met –soms torenhoge- parkeergelden, maar ook doordat het je op fiscaal gebied veel oplevert: er zijn meerdere subsidieregelingen voor mogelijk, zoals de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en de milieu-investeringsaftrek, en ben je geen geld meer kwijt aan fiscale bijtelling op basis van de cataloguswaarde. En toch behoud je nog allerlei aftrekposten. Eigenlijk het beste uit heel veel werelden dus.

Ben je overtuigd dat zakelijk of particulier leasen van een elektrische scooter ook het beste is voor jouw bedrijf? Neem dan nu contact op met Coolrider en we gaan direct voor je aan de slag om het voor elkaar te krijgen dat ook jij kunt rijden op deze moderne elektrische scooter!

Probeer de Coolrider zelf

Wil je de Coolrider eerst uitproberen? Vraag vrijblijvend een proefrit aan en maak kennis met de vrijheid van elektrisch rijden. Laat je gegevens achter; we nemen contact met je op en maken direct een afspraak.