Waarom elektrisch?

Elektrisch rijden heeft de toekomst. Het is je vast wel opgevallen dat auto’s, brommers en scooters op benzine/diesel steeds vaker worden vervangen door de elektrische variant. Fluisterstil rijden ze door de straten. Waarom elektrisch rijden? Hieronder de belangrijkste voordelen en nadelen.

Het principe van elektrisch rijden
Een voertuig rijdt op brandstof, alleen zo kan de motor worden aangedreven. Een elektrisch voertuig is voorzien van een elektromotor, die de energie via een tractiebatterij (accu) ontvangt. Sommige elektrisch aangedreven voertuigen zijn hybride: ze kunnen ook op brandstof (benzine) overschakelen. De elektrische brommer, -snorfiets of -scooter heeft enkel een elektromotor met bijbehorende accu.

Hoe milieuvriendelijk is elektrisch rijden?
Elektrisch rijden is milieuvriendelijk. Voor veel mensen is dit de grootste drijfveer om over te stappen op een elektrisch aangedreven voertuig. Hoe milieuvriendelijk is deze manier van rijden nu eigenlijk?

Auto’s of scooters/brommers stoten schadelijke stoffen uit. CO2 (kooldioxide) is het meest schadelijke gas. Dit gas zorgt namelijk voor opwarming van de aarde (broeikaseffect). Elektrisch aangedreven voertuigen stoten geen CO2 uit. Toch is er wel degelijk sprake van het vrijkomen van CO2: namelijk tijdens de productie van de accu’s. Deze CO2 uitstoot is lager dan de uitstoot van alle ritten bij elkaar (met een benzinevoertuig). Elektrisch rijden is dus beter voor het milieu.

DE VOORDELEN VAN DEZE MANIER VAN RIJDEN
Waarom elektrisch rijden oftewel wat biedt het nog meer aan voordelen? Hieronder de grootste voordelen op een rij:– Geen CO2 uitstoot – Een elektrisch voertuig is stiller – Onderhoudsarm – Goedkoper in brandstof
In een aantal (grote) steden is het in de binnenstad niet toegestaan om met benzinescooters of -brommers te rijden. De elektrische scooter/ brommer is uiteraard wél welkom. Ook dit is een reden om te kiezen voor een elektrisch aangedreven scooter.

Nadelen elektrisch rijden
Natuurlijk heeft elektrisch rijden ook wat kleine nadelen. Zo duurt het opladen langer dan het volgooien van een tank. Heb je een elektrische scooter, houd dan rekening met een oplaadtijd van 6 uur. Je rijdt minder lang met een accu (ten opzichte van een volle tank), waardoor je vaker moet opladen. Wil je helemaal groen rijden, dan wek je stroom via zonnepanelen op. Dan pas is elektrisch rijden 100% groen.

De technologie rondom de accu’s is nog volop in ontwikkeling. Dit zal in de toekomst alleen maar verbeteren, met name met betrekking tot de levensduur en het opladen van accu’s.


Waarom elektrisch rijden toch een goede keuze is
Ondanks de kleine nadelen wegen de voordelen het zwaarst. Op de eindstreep zijn elektrische voertuigen zeker beter voor het milieu. Bovendien verbruiken ze geen dure brandstoffen, elektriciteit is een stuk goedkoper. De onderhoudsvrije motor gaat zeer lang mee. Dit betekent een enorme besparing op de onderhoudskosten.

Is een elektrische scooter duurder in aanschaf?
Vaak wordt gedacht dat de aanschaf van een elektrische scooter duurder is dan die van een normale scooter. Niets is minder waar: tegenwoordig liggen de prijzen op hetzelfde niveau. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt.
Juist doordat een elektrische scooter geen onderhoud vraagt en goedkoper rijdt, is dit een een goede investering. Toegeven, je hebt misschien behoefte aan een 2e accu, maar zonder onderhoudskosten blijf je goedkoper uit.
Hoe zit het met de coolrider?


MAAK KENNIS MET DE COOLRIDER
Twijfel je of elektrisch rijden bij jou past? Maak dan kennis met de Coolrider. De originele Coolrider is een moderne combinatie van e-scooter en step. Het resultaat is een uniek design met krachtige motor en accu. Met de Coolrider wil je gezien worden. Naast de originele Coolrider zijn er diverse andere modellen verkrijgbaar zoals de Chopper of de classic. Ga voor 100% elektrisch rijden en vraag vandaag nog een proefrit aan.