Elektrische kinderquad

Elektrische kinderquad

Een stoere elektrische kinderquad kids van tot 6 onder 10 jaar oud. Dit moest wel is voorzien van een speciaal ouderslot waardoor de maximale snelheid instelbaar is. Hierdoor is dit een veilige elektrische kinderquad. Voor gebruik op eigen terrein is de snelheid uiteraard wel hoger in te stellen.

Het gebruik van een kinderquad

Qauds zijn razend populair. Het wordt door de verkeerswet gezien als een gemotoriseerde driewieler terwijl het hier eigenlijk om een vierwielige motorfiets/brommer gaat. De kinderquad is speciaal ontwikkeld voor kinderen en hierdoor makkelijk hanteerbaar. De maximale snelheid ligt een stuk lager, waardoor het voertuig ook veilig voor kinderen is.
Bovendien is een kinderquad compacter. Dit is belangrijk want kinderen zijn kleiner en missen de kracht voor het onder controle houden van een grote quad. Voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar is het dan ook zeker aan te raden om ze op een kinderquad te laten rijden. Afhankelijk van de lichaamslengte en de ontwikkeling van het individuele kind kan deze hierna op een grotere quad.
Voor de veiligheid is het aan te raden om jonge kinderen op de stoep te laten rijden. Hier zijn wel een aantal regels aangebonden, meer hierover lees je hieronder.

Krachtige motor met instelbare snelheid

De Coolrider kinderquad wordt aangedreven door een krachtige elektromotor van 500 W of 1000 W. Het betreft hier een cardan aandrijving vanuit de achteras. Dit betekent dat de quad veel sterker en krachtiger is. 
De 48 volt accu heeft een lange levensduur en is oplaadbaar. Hieronder is er geen sprake van benzineverbruik, wat deze kinderquad een stuk milieuvriendelijker, zuiniger en stiller maakt. Het volledig opladen van de accu bedraagt 5-7 uur. Hierna is de quad weer klaar voor gebruik.
De snelheid is instelbaar en aanpasbaar naar jongere kinderen. Met de speciale oudersleutel rijdt de kinderquad 8 km/h. Haal de sleutel eruit: hiermee begrens je de maximale snelheid zodat kinderen nooit harder kunnen. Dit maakt de kinderquad veilig in gebruik.

Gebruik op de openbare weg en eigen terrein

Een kinderquad mag op de openbare weg niet harder dan 8 km/h. Op privéterrein zoals de eigen achtertuin of het erf maar ook op de camping mag de snelheid wel hoger liggen. Dit is te realiseren door de begrenzing eraf te halen. Het is overigens altijd aan te raden om kinderen een veilige kinderhelm te laten dragen.

Krachtige quad met alles erop en eraan

Uiteraard is de elektrische kinderquad van Coolrider voorzien van schijfremmen achter en trommelremmen voor. Hij is uitgerust met koplampen e een contactslot.
Op de eerste stand (begrenzing van 8 km/h) is de kinderquad op de openbare weg/op de stoep toegestaan. Houd er dan wel rekening mee dat er echt een begrenzing opstaat.

Keuze uit verschillende kleuren

Kinderen hebben, hoe jong ze ook zijn, hun specifieke eigen smaak. Dit zie je ook in de kleurkeuze terug. Daarom leveren we de Coolrider kinderquad in verschillende moderne kleuren. Hij is extra breed uitgevoerd wat voor een stabiele wegligging zorgt. De quad heeft vooral een sportieve uitstraling voor jongens en meisjes.
Een proefrit maken? Dit is bij Coolrider altijd mogelijk. Maak een afspraak of bestel de kinderquad direct online.