Elektrische scooters kopen

Elektrische scooters kopen of e-scooters, worden dankzij milieuzones steeds populairder. De elektrische versie biedt dan ook niets anders dan voordelen. Liggen er plannen om een elektrische scooter te kopen? Lees alles over de voor- en nadelen, onderhoud en aanschafkosten.

Coolrider in de media

de-telegraaf-logo
autovisie-logo
noordhollands-dagblad-logo

Zo milieuvriendelijk zijn de elektrische scooters

Na Amsterdam gaan ook de binnensteden van andere grote gemeentes voor vervuilende benzine scooters dicht. Voor Utrecht staat dit in 2020 op de planning. Leiden, Nijmegen en Maastricht zijn nog in onderhandeling. Hoe belangrijk is het om benzinescooters en -brommers uit binnensteden te weren? Het draait allemaal om het milieu en een rustige woonomgeving. De e-scooters produceren geen vervuilende uitstoot en is ook nog eens fluisterstil. Wie tijdens het opladen gebruik maakt van groene stroom, is nog eens extra goed bezig. Mede dankzij gemeentelijke maatregelen rijdt in 2018 1 op de 10 nieuwe scooters elektrisch. Dit zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Elektrische scooters kopen: alle voordelen op een rij

100% elektrisch rijden met een actieradius van ruim 60 kilometer. De e-scooters zijn een veilige, verantwoorde maar vooral een heel moderne keuze. Geen oubollig model maar een design waarmee je gezien mag worden, elektrische scooters verdringen de benzinescooters. Dit zijn alle voordelen van de elektrische scooter:

 • Milieuvriendelijk zonder CO2 uitstoot
 • Onderhoudsarm en kostenbesparend
 • Voor een paar dubbeltjes elektrisch opladen
 • Accu is in slechts 6 uur volledig opgeladen
 • Geen geluidsoverlast
 • Elektrische motor is altijd startklaar
 • Veilige hydraulische schijfremmen
 • Elektrisch rijden met een snelheid van 25 km per uur
 • Geen helmplicht
 • Modern design in verschillende kleuren

De elektrische scooters worden ook wel de Tesla op twee wielen genoemd. In het verleden werd de e-scooter markt overspoeld met goedkope Chinese modellen. Tegenwoordig is er veel kwaliteitsverschil. De Coolrider laat zich nog niet zo lang in het Nederlands straatbeeld zien. Een mix van een e-scooter en elektrische step: de Coolrider is RDW gekeurd en voorzien van blauw kenteken.

Nadelen van de elektrische scooters

Ondanks de vele voordelen heeft de elektrische scooter ook wat kleine nadelen:

 • De actieradius van ruim 60 kilometer kan voor lange afstanden onvoldoende zijn. Dit is eenvoudig op te lossen dankzij het snelladen. De accu is in slechts 6 uur tijd helemaal opgeladen. Ook de verwisselbare accu biedt een goede oplossing.
 • Het vervangen van de oude accu brengt kosten met zich mee. Omdat de e-scooter geen onderhoudsbeurt vraagt én bespaart op brandstofkosten, vallen de kosten voor vervanging van een accu uiteindelijk wel mee. Let op: bovenstaande geldt alleen voor elektrische scooters met loodaccu’s. De Coolrider is voorzien van lithium accu met een zeer lange levensduur.
 • Het opvoeren van de scooter is zeer beperkt. Eigenlijk is dit ook helemaal niet nodig: met een elektrisch aangedreven scooter geniet je van elke rit.

Hoeveel kost het opladen van een elektrische scooter?

Een elektrische scooter kopen doe je niet zomaar: dit is een weloverwogen keuze. Wie in de binnenstad van Amsterdam of een van de andere steden met milieuzone woont, ontkomt vaak niet aan een elektrische scooter kopen. In alle andere gevallen is het voornamelijk de kostenbesparing die doorslaggevend is. De betere e-scooters zoals de Coolrider zijn voorzien van betrouwbare lithium-ion-accu. Deze accu is duurder dan de normale loodaccu maar gaat veel langer mee. Het is zeer waarschijnlijk dat een lithium accu gedurende de levensduur van de scooter nooit vervangen hoeft te worden. Bovendien presteren lithium accu’s significant beter bij koud weer.

Wat kost het opladen van een e-scooter? Gemiddeld ben je per oplaadbeurt 20 tot 40 cent kwijt. Met een gemiddeld gebruik betekent dit 4 tot 7 keer per week opladen. Het brandstofgebruik komt hiermee uit op €1,20 tot €2,80 per week. Deze kosten liggen een stuk lager dan bij scooters met benzinemotoren. Een benzinescooter kost je bij eenzelfde gebruik €6,40 tot €11,20 per week. Dit is exclusief de kosten voor onderhoud van de benzinemotor. Tel uit je winst.

Online elektrische scooters kopen: onze tips

Direct een elektrische scooters kopen? Dit kan eenvoudig online. Let hierbij wel op een aantal belangrijke aandachtspunten:

Tip 1. Bepaal het wekelijks verbruik.

De e-scooter is vooral geschikt voor woon-werkverkeer, zakelijke ritten, koeriersdiensten of uitstapjes. Met een actieradius van ruim 60 kilometer kom je overal waar je moet zijn. Gebruik je de scooter over langere afstanden, houd dan rekening met tussentijds opladen. De Coolrider met verwisselbare accu is extra praktisch: je kunt de accu opladen waar je maar wilt.

Tip 2: ga voor veiligheid

Elektrisch rijden moet veilig zijn en blijven. De Coolrider is uitgerust met hydraulische vering en schijfremmen. De brede banden hebben een uitstekende grip op het wegdek; ook bij nat weer. Verder is gedacht aan verlichting en een veiligheidstandaard. Het alarm inclusief afstandsbediening voorkomt diefstal. Dit model is RDW gekeurd en wordt geleverd inclusief blauw kenteken. Hiermee mag de Coolrider zich overal op de openbare weg bevinden. Met een snelheid van 25 km per uur valt deze e-scooter onder de snorfietsen en snorscooters. Een helm dragen is niet verplicht, maar wel zo veilig.

Tip 3: kopen op afstand en de wetgeving

Online een elektrische scooter kopen vraagt wat voorbereiding. Bij de Coolrider is het altijd mogelijk om een proefrit aan te vragen. Hierdoor ervaar je zelf alle voordelen van elektrisch rijden. Bovendien zie je wat je koopt. Online bestellen betekent het maken van keuzes. Stel je eigen Coolrider samen en kies uit één van de verschillende kleuren. Voor zakelijk gebruik of voor de fun: het is mogelijk om de kappen te voorzien van een eigen logo of design. Bij een elektrische scooter kopen bekijk je extra opties zoals verwisselbare accu, duozadel of extra gashendelslot.

ELEKTRISCHE SCOOTERS KOPEN

Voordelig geprijsde elektrische scooters kopen

Wie een elektrische scooter wil kopen, komt al snel op prijzen van ongeveer €2400 tot €2600 uit. Een elektrische Vespa moet zelfs €6500 kosten. Dit zijn enorme bedragen die niet iedereen kan missen. De Coolrider is met zijn combinatie van scooter en step een stuk voordeliger geprijsd. Voor €1800 tot €1900 rijd je volledig elektrisch zonder bijkomende kosten. Hierbij ontvang je 1 jaar garantie op fabricagefouten. Bij aanschaf van de Coolrider wordt het blauw kenteken kosteloos op naam geschreven.