Veel elektrische steps zijn niet goedgekeurd door de RDW. Wie zich hiermee toch op de openbare weg begeeft, kan een fikse boete verwachten. We vinden het belangrijk dat de Coolrider overal te gebruiken is, zowel op eigen terrein als op de openbare weg. Daarom hebben we deze officieel door de RDW laten keuren. Hiermee voldoet de Coolrider aan alle eisen op het gebied van verkeersveiligheid en milieu. De Coolrider is een elektrische scooter met blauw kenteken.

De Coolrider is RDW goedgekeurd

Wees voorzichtig met niet RDW-gekeurde elektrische scooters/steps

Veel handelaren of webwinkels verkopen niet RDW-gekeurde e-steps. Deze mag zich dan niet op de openbare weg begeven. Gebruik je de e-step alleen op privéterrein, dan vormt dit geen probleem.

 

Uit ervaring weten we dat veel gebruikres de  openbare weg opgaan met de e-step. Zonder RDW keuring voldoet dit vervoermiddel niet aan de wettelijke eisen en is niet verzekerd. Bij een ongeval draai je geheel zelf voor alle kosten op. Bij overtreding van de wet wordt de e-step door de politie in beslag genomen en volgt er een hoge boete.

 

Verkopers zijn niet verplicht om te vermelden dat hun e-step niet RDW gekeurd is. De consument is zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van een kentekenbewijs. De RDW hanteert echter strenge eisen, waardoor veel elektrische steps niet door de keuring heen komen. Bovendien brengt het keuringsproces ook nog eens hoge kosten met zich mee.

 

Met de Coolrider ben je er zeker van dat deze RDW is gekeurd. Hierdoor is het ook mogelijk om een verzekering aan te vragen.

 

“De Coolrider is cool, betrouwbaar en ook nog eens veilig”

Coolrider RDW goedgekeurd

Regels RDW gekeurde Coolrider

Na levering van de Coolrider mag je direct deelnemen aan het openbaar verkeer. De elektrische scooter/step wordt gezien als snorfiets. Hierbij volg je de verkeersregels voor snorfietsers:

  • Minimale leeftijd 16 jaar
  • Voorzien van verlichting
  • Gebruik maken van het fietspad
  • Bij ontbreken van een fietspad mag de Coolrider op de weg
  • Helm niet verplicht maar wordt wel aangeraden
  • Verzekering wordt aangeraden

Veiligheid is net zo belangrijk als betrouwbaarheid, twee aspecten die je bij de Coolrider terugvindt. Omdat je deelneemt aan het normale verkeer hebben we de Coolrider voorzien van verlichting, spiegels en een veiligheidsstandaard. De voor- en achterverlichting zijn verplicht wanneer je op het fietspad of de weg rijdt. Aan de zijkanten zijn reflectoren gemonteerd. Zo blijf je vanuit elke hoek goed zichtbaar. De spiegels aan weerszijden van het stuur helpen je bij een beter overzicht van hetgeen achter of naast je gebeurt. De veiligheidsstandaard voorkomt wegrijden met uitgeklapte standaard. Hoe veilig kunnen we het nog maken?

 

Voordelen RDW gekeurde Coolrider

De RDW gekeurde Coolrider heeft vele voordelen. Ontdekte de drie belangrijkste voordelen en bestel vandaag nog je Coolrider:

  1. Kostenbesparing van ruim €150 op RDW keuring
  2. Geen gedoe met afspraak maken en papierwerk regelen
  3. Gegarandeerd RDW gekeurd en goed bevonden voor de openbare weg.

Probeer de Coolrider zelf

Wil je de Coolrider zelf testen? Dat kan! Wij bieden de mogelijkheid om deze elektrische scooter vrijblijvend uit te proberen. Vraag een proefrit aan en ervaar de Coolrider zelf.

Coolrider

De Coolrider is door de RDW goedgekeurd. Bij de aanschaf ontvang je een blauw kenteken bij je Coolrider waarmee je de openbare weg op mag.

Gezien in

De Telegraaf

 

Noordhollands Dagblad

 

Autovisie