Euro4 scooter

News

Euro4 scooter: alles wat je moet weten

De Euro4 norm geldt vanaf 2018 voor scooters en brommers. We noemen het daarom ook wel de Euro4 scooter. Welke regels gelden er en is een Euro4 scooter duurder? Lees ook meer over het opvoeren of ontgrenzen van deze scooters.

Dit is de Euro4 scooter

Er wordt vaak gedacht dat er een verbod op scooters komt. Dit valt allemaal wel mee: de verkoop van nieuwe en minder schone scooters is vanaf januari 2018 beperkt. Vanaf deze datum mogen alleen scooters verkocht worden die voldoen aan de milieuclassificatie Euro4. Wat houdt dat precies in? Dit is een Europese norm waarbij scooters (en brommers) minder schadelijke stoffen uitstoten. Door het reduceren van de hoeveelheid uitlaatgassen blijft het milieu een stuk schoner. Dit is nodig, omdat het slecht gaat met het milieu. Overigens gelden er niet alleen milieuregels voor scooters en brommers, maar ook voor andere voertuigen zoals auto’s.

Vanaf 1 januari 2018 mogen er dus geen scooters met de oude Euro2 - en Euro3 normen verkocht worden. Rijd je vanaf deze datum nog steeds een oude scooter die hieronder valt? Geen probleem: je kunt er gewoon mee blijven rijden. Mogelijk moet je wel rekening houden met milieuzones die in steeds meer steden opduiken. Binnen een milieuzone zijn vervuilende benzinescooters– en brommers niet langer toegestaan. De Euro2 en Euro3 scooters en brommers zijn binnen deze gebieden verboden. Wel mag je hier met een Euro4 scooter rijden. Ook de elektrische scooter is toegestaan en zelfs meer dan welkom.

Een Euro4 scooter kopen

Wil je een Euro4/ Euro 4 scooter kopen? Vanaf begin 2018 vind je bij de leverancier alleen nog maar deze scooters. Je hebt de keuze uit verschillende merken en modellen. Met een verlaagde uitstoot van schadelijke gassen draag je bij aan een beter milieu. Wil je het helemaal goed doen? Ga dan geen Euro4 scooter kopen maar kies voor een elektrische scooter. Hiermee rijdt je volledig elektrisch en profiteer je van lage onderhoudskosten.

Moeite om te bepalen welke elektrische scooter bij jou past? Kijk dan eens bij de Coolrider: een moderne e-scooter voor iedereen. De Coolrider is een uitstekend alternatief. Niet alleen met betrekking tot de prestaties, ook het design mag er wezen. Met een combinatie van scooter en elektrische step steel jij de show. Deze elektrische scooter is RDW gekeurd en overal toegestaan: ook binnen milieuzones zoals in het centrum van Amsterdam.

Waarom is de Euro4 scooter duurder?

Is het je opgevallen dat de schonere Euro4 scooter duurder is dan Euro2 en Euro3 scooters? Dit komt omdat er bij de nieuwe modellen gebruik wordt gemaakt van een ander systeem. Het gaat hier om een elektronisch gestuurde carburateur en elektronische injectie. Voordeel is een zuinige en milieuvriendelijke scooter. Het nadeel? De verschillende componenten zijn kostbaarder, dat je terugziet in de hogere aanschafprijs. Een Euro4 scooter is dus duidelijk duurder. Ook nu weer biedt de elektrische scooter nieuwe kansen. Qua aanschafprijs ligt deze niet ver van de Euro 4 scooter verwijderd. De motor van de elektrische scooter is onderhoudsvrij: dit betekent nagenoeg geen onderhoudskosten. Elektrisch opladen kost een stuk minder dan het verbruik van een benzinemotor. Op alle punten wint de elektrische scooter het van de Euro 4 scooter.

We hebben een aantal prijzen met elkaar vergeleken. De Euro2 – en Euro3 scooters zijn alleen nog maar tweedehands verkrijgbaar. Afhankelijk van de leeftijd en het model betaal je hier tussen de €300 tot meer dan €1000 voor. Tweedehands heb je echter geen garantie meer op de scooter. De Euro4 scooter is verkrijgbaar voor een prijs variërend van €849 tot meer dan €2000. Benieuwd wat de Coolrider kost? Elektrisch rijden doe je vanaf €1895.

Nog een voordeel van de elektrische scooter/step: deze is RDW gekeurd. Veel elektrische steps zijn dit niet, maar de Coolrider dus wél. Geen gedoe met een RDW keuring en eventuele afkeuring: de Coolrider is rijklaar. Bij aanschaf wordt het kenteken op jouw naam geschreven. Hoe gemakkelijk wil je het hebben?

Mag je de Euro4 scooter opvoeren?

Er is veel vraag naar het opvoeren van de Euro4 scooter. Dit betekent dat de begrenzer van 25 kilometer per uur omzeild wordt. Het resultaat: je rijdt een stuk sneller dan voorheen. Technisch gezien vormt dit geen probleem. Wel moet er rekening worden gehouden met een andere opvoermethode. Probleem is echter de maximumsnelheid. Scooters zijn gebonden aan een maximale snelheid van 25 km per uur. Wie hier overheen zit is in overtreding en kan een boete riskeren. Liever niet! Wil je toch sneller van A naar B? Kies dan voor een brommer: deze mag maximaal 45 kilometer per uur.

Gaan we nog even naar de elektrische scooter. Deze mag net als de gewone scooter maximaal 25 km per uur. De Coolrider haalt deze snelheden met gemak. De actieradius bedraagt 50 tot 60 kilometer. Dit is de maximale afstand die je per oplaadbeurt rijdt. De accu is in slechts enkele uren volledig opgeladen. Hierdoor staat de Coolrider weer snel tot jouw beschikking. Als bijkomend voordeel is een helm niet verplicht (maar het mag wel). Zo blijft jouw kapsel zeker goed zitten.

Conclusie: Euro4 scooter niet altijd de beste keuze

Voor het milieu hebben we alles over, dat is een feit. Helaas gaat dit vaak ten koste van de portemonnee. Kijken we naar de aanschafprijs, dan ben je al snel geneigd om voor een (tweedehands) Euro2 of Euro3 scooter te gaan. Natuurlijk niet de beste keuze. De elektrische scooter is prettig geprijsd en biedt ten opzichte van de Euro4 scooter deze voordelen:

Milieuvriendelijk rijden
Direct starten, óók bij koud weer
Lange actieradius en snelle laadtijd
Toegestaan binnen milieuzones
Modern rijden
Stille motor

De Coolrider voegt hier de volgende voordelen aan toe:

Een design om jaloers op te worden
Hydraulische vering én schijfremmen
Brede tubeless banden
Uitstekende grip op glad wegdek
Verlicht led display
Veiligheidsstandaard
Alarm met afstandsbediening

Deze elektrische scooter is een uitstekend en kostenbesparend alternatief voor de Euro4 scooter. Waarom teveel uitgeven en alsnog het milieu (al dan niet minder) belasten? Bestel vandaag nog de Coolrider. Financiering is mogelijk, zodat je direct met de Coolrider op pad kan.

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

 • Coolrider in het Noordhollands Dagblad

  Coolrider in het Noordhollands Dagblad

 • Elektrische step met zitting steeds populairder

  Elektrische step met zitting steeds populairder

 • De coolrider is RDW goedgekeurd

  De coolrider is RDW goedgekeurd

 • Euro4 scooter

  Euro4 scooter

 • Rijtest met de coolrider bij dagelijkseauto

  Rijtest met de coolrider bij dagelijkseauto

 • Coolrider in Autovisie

  Coolrider in Autovisie

 • Coolrider E-Fatbike net zo veilig als gewone fiets

  Coolrider E-Fatbike net zo veilig als gewone fiets

 • GEMEENTELIJKE SUBSIDIE VOOR ELEKTRISCHE SCOOTERS

  GEMEENTELIJKE SUBSIDIE VOOR ELEKTRISCHE SCOOTERS

 • E-STEP NEEMT TOE IN POPULARITEIT

  E-STEP NEEMT TOE IN POPULARITEIT

 • DE COOLRIDER IS RDW GOEDGEKEURD

  DE COOLRIDER IS RDW GOEDGEKEURD

 • ELEKTRISCHE STEP MET ZITTING STEEDS POPULAIRDER

  ELEKTRISCHE STEP MET ZITTING STEEDS POPULAIRDER

 • Coolrider in De Telegraaf

  COOLRIDER IN DE TELEGRAAF