coolrider classic mat zwart

Coolrider classic retro scooter

Coolrider Etalian:

klassieker met 100% elektrische motor

coolrider classic

Coolrider Etalian: klassieker met 100% elektrische motor

De Coolrider Etalian is een retro scooter waar je hart sneller van gaat kloppen. Met de looks uit de jaren ‘60 en ‘70 lijk je over het wegdek te zweven. Dat is wat 100% elektrisch rijden met je doet: een gevoel van vrijheid zonder het geluid van een motor om je heen. Klassiek in een modern jasje, laten we het daarop houden. Wat heeft de Coolrider Etalian jou te bieden?

coolrider classic wit

Stijlvol retrodesign in verschillende kleuren

Het bloemetjesbehang, de kleurrijke keukeninrichting en tuffende brommertjes: dat waren de jaren ‘60. Met deze inspiratie is de Coolrider Etalian ontwikkeld. Het design van toen vind je terug in de moderne elektrische scooter van nu. De Coolrider Etalian doet een beetje aan de nostalgische Vespa uit de jaren ‘60 denken. De kleuren zijn weer helemaal terug van weggeweest, namelijk mintgroen, felgeel, opvallend rood of zachtblauw. Wie voor een retrolook zonder opvallende kleur gaat kan terugvallen op zwart, grijs of wit. Niets moet en alles mag, dat zie je helemaal bij deze elektrische scooter terug.

Het stevig frame kan moeiteloos een belasting van 180 kilo dragen. Hierdoor is het mogelijk om met twee personen te genieten van een comfortabele rit. Geen ruimtegebrek: het comfortabel bruine zadel is groot genoeg voor twee personen.

coolrider italian

Comfort en kracht, sleutelwoorden van de Coolrider Etalian

Starten en direct wegrijden, hoe eenvoudig wil je het hebben? Waar ze in de jaren ‘60 nog moeite hadden met starten of de motor al trappend moesten aandrijven, profiteer je nu van de nieuwste ontwikkelingen. De krachtige onderhoudsvrije motor is volledig elektrisch. Dit betekent een flinke besparing op onderhoud en brandkosten tegenover een fluisterstille rit.

De accu voorziet de motor van de nodige voeding. Na een volledige oplaadbeurt neemt de accu je over een afstand van 40 tot 45 km mee. Liever langere afstanden zonder tussentijds opladen afleggen? Met een tweede accu bereik je een afstand tot ruim 130 km. Het maximale bereik is afhankelijk van de belasting, weersomstandigheden en het wegdek (weerstand).

Maximaal comfort haal je uit de brede banden en de verende schokbrekers. Geen kuiltje in de weg of een zanderige ondergrond houdt jou tegen: met de Coolrider Etalian kom je overal.

Veilig met de retro scooter de weg op

We komen er niet meer omheen, veiligheid in het verkeer wordt steeds belangrijker. Natuurlijk is ook hier aandacht aan geschonken. Zowel voor als achter zijn er hydraulische luchtgekoelde schijfremmen aanwezig. Langzaam afremmen of plotseling stilstaan, dankzij deze schijfremmen reageert de scooter direct op jouw remactie.

Rijd je in de winterperiode ook altijd wat voorzichtiger? Verstandig, het wegdek kan in de herfst en winter verraderlijk glad zijn. De extra brede en hoge banden houden altijd goed grip op de weg, waar jij je ook bevindt. Laat het profiel van de banden en de werking van de schijfremmen af en toe nakijken, zo weet je zeker dat je veilig blijft rijden.

coolrider classic mat zwart
coolrider classic mint groen

Het voordeel van elektrisch rijden

Natuurlijk ga je voor de Coolrider Etalian, maar waarom elektrisch rijden? Omdat dit niet alleen heel erg cool maar ook nog eens kostenbesparend en milieuvriendelijk is. In steeds meer grote steden kom je er met een benzinescooter niet meer in (lees ook: benzinebrommer). Alles om het milieu te ontlasten, daarom kies je voor elektrisch rijden.

Natuurlijk doe je het stiekem ook voor de portemonnee. Een elektrische scooter betekent namelijk een onderhoudsvrije motor en geen brandstofkosten. Je hoeft ook niet meer op zoek naar een tankstation: gewoon lekker doorrijden. Wel de accustatus in de gaten houden, eventueel neem je een tweede accu mee.

Houd je rekening met andere weggebruikers? De Coolrider Etalian is zo stil dat niet iedereen je aan hoort komen. Draaien ze zich eenmaal om, dan zien ze natuurlijk wel het coole retro ontwerp van jouw scooter. Je valt niet op met lawaai maar met een design waar je mond van open valt. Welkom in de nieuwe wereld.

Samen rondrijden, samen genieten

Samen is leuker dan alleen, hoewel jij je met de Coolrider Etalian nooit alleen voelt. Hij is namelijk je vriend op de weg: fluisterstil, betrouwbaar en ook nog eens met een prachtig design. Samen op pad? De scooter biedt voldoende ruimte voor twee personen, zowel op het zadel als de treeplank. Doe eens gek en koop allebei een retro scooter: dat is dubbel genieten. Waar je ook voor kiest, de Coolrider Etalian past helemaal bij jou.

coolrider classic

Comments are closed.