Coolrider E-Fatbike net zo veilig als gewone fiets

De e-bike of elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het moderne straatbeeld. Eerder werd gedacht dat de e-bike gevaarlijker was, maar niets is minder waar. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door VeiligheidNL. De Coolrider E-Fatbike behoort hiermee tot een van de leukste, snelste en veiligste fietsen voor de openbare weg.

Coolrider E-Fatbike net zo veilig als gewone fiets

Jaarlijks komen er heel wat fietsers op de Spoedeisende Eerste Hulp terecht. Omdat e-bikes zich een stuk sneller voortbewegen, werd geconcludeerd dat deze ook eerder te maken kregen met een ongeval. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaf VeiligheidNL opdracht om hier een onderzoek naar te starten. De uitkomst is eenduidig: e-bikes zijn niet gevaarlijk dan normale fietsen. De ongevalscijfers worden vooral beïnvloed door leeftijd van de fietser en de totale fietsafstand, ongeacht het type fiets.

Coolrider E-Fatbike net zo veilig als gewone fiets

Coolrider: mix van elektrische scooter en step

De Coolrider is betrekkelijk nieuw in Nederland. Hij heeft het gemak van een step en het uiterlijk van een moderne scooter.  Met 25 km/uur en een actieradius tot 60 kilometer is dit hét vervoersmiddel voor woon-werkverkeer, koeriersdiensten of ontspannen ritjes door de natuur. Aan alle veiligheidsopties is gedacht: van energiezuinige led koplamp tot hydraulische schijfremmen en van  alarm tot veiligheidsstandaard. Dit maakt de Coolrider tot een veilige elektrische scooter voor iedereen.

Waar veel e-scooters niet geschikt zijn voor de openbare weg, is de Coolrider dit wél. Hij is RDW gekeurd en voorzien van blauw kenteken. Coolrider-bezitters dienen zich te houden aan de verkeersregels voor scooters/ brommers. Hiermee staat de Coolrider gelijk aan de e-bike, die ook onder de snorfietswetgeving valt. Een helm is niet verplicht maar wel zo veilig. Een verzekering wordt ook verplicht gesteld, je bent tenslotte toch wat sneller dan een normale fietser. Veel veilige kilometers gewenst.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *